Tipi Tips #1: Wat is transfer pricing?

In onze eerste Tipi Tips video leggen we het basisconcept van transfer pricing uit aan de hand van een simpel voorbeeld.

Transfer pricing is het bepalen van een prijs voor een transactie tussen twee partijen die elkaar kennen.

Stel je voor dat je appels verkoopt op een markt. Je vraag een bepaalde prijs per kilo voor de appels, die bestaat uit de kostprijs van de appels plus wat winst voor jezelf. Op een gegeven moment komt je oom langs bij je kraam om appels te kopen. Je geeft je oom een speciale korting voor vrienden en familie. Een normale klant zou een dergelijke korting niet krijgen. Met andere woorden, de prijs die je rekent aan een familielid wijkt af van de prijs die rekent aan een onbekende. Wanneer we niet praten over twee personen maar twee bedrijven onderling binnen dezelfde groep, is de situatie exact hetzelfde. Het bepalen van een prijs voor een transactie tussen twee aan elkaar verwante bedrijven, oftewel twee partijen die elkaar kennen, wordt ook wel transfer pricing genoemd.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy