Tipi Tips #14: Wat is de transactionele nettomarge methode?

In de Tipi Tip van vandaag leggen we de transactionele nettomarge methode uit. 

De transactionele nettomarge methode, of TNMM, is de methode die in de praktijk het meeste wordt toegepast. Deze methode werkt het beste in complexe leveringsketens waar een partij een relatief simpele functie uitoefent, zoals opslag van de eindproducten.

In het geval van onze appelverkoper, stel dat we kijken naar een appelpakhuis in een complexe leveringsketen. Dit appelpakhuis doet niets anders dan het opslaan van de appels. De TNMM kijkt naar de winstmarge die wordt behaald door vergelijkbare onafhankelijke appelpakhuizen in de praktijk. Wanneer dit benchmark resultaat is vastgesteld, matchen we dit resultaat tegen het resultaat van ons appelpakhuis. Als deze twee resultaten in lijn zijn met elkaar, wordt er door ons appelpakhuis een arm’s length resultaat behaald.

Zo werkt de TNMM in de praktijk. 

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy