Tipi Tips #2: Waarom is transfer pricing relevant?

Een vraag die u zich misschien stelt is: waarom is dit vage gebied van transfer pricing relevant voor mij? Met andere woorden, doet transfer pricing er toe?

Zoals u weet, kopen en verkopen multinationale ondernemingen binnen hun eigen groep, vaak over grenzen heen. Laten we een voorbeeld gebruiken. Stel je een Nederlands bedrijf voor dat een product verkoopt aan zijn zusterbedrijf in Duitsland. Het bedrijf verkoopt dit product met korting die gewone klanten niet zouden krijgen. Dat is natuurlijk prettig voor het Duitse bedrijf. Het krijgt een goedkoop product en maakt daardoor meer winst. Maar het Nederlandse bedrijf maakt op zijn beurt minder winst. Op deze manier kunt u ‘kiezen’ welk van uw bedrijven winst maakt en welk bedrijf verlies. Dit zou belastingplanning en belastingontwijking kunnen aanmoedigen.

Bovenstaand voorbeeld kan Nederland miljoenen aan belastinginkomsten kosten als je het op grote schaal toepast. Daarom zijn de belastingautoriteiten geïnteresseerd in dit onderwerp en is transfer pricing ook relevant voor bedrijven.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy