Tipi Tips #5: Is transfer pricing onderdeel van een (belasting)wet?

In de Tipi Tip van vandaag leggen we uit of transfer pricing onderdeel is van een (belasting)wet. 

Simpel gezegd: ja en nee. Het arm’s length beginsel staat in onze wet vennootschapsbelasting, maar de precieze regels hoe je dit beginsel moet toepassen kun je niet in de wet vinden. Transfer pricing is een grijs gebied.

De Belastingdienst volgt meestal bepaalde richtlijnen van internationale organisaties zoals de Organisatie voor Economische Samenwerken en Ontwikkeling (de OESO) en de Europese Unie. Aan de hand van deze richtlijnen kun je de transfer pricing regels toepassen. Maar deze richtlijnen zijn dus geen keiharde wetten. Wel geeft het Ministerie van Financiën ook besluiten uit met aanvullende informatie die je kunt gebruiken bij het interpreteren van de regels.

Kortom, transfer pricing regels zijn geen harde wetten, en daarom is bij het toepassen vaak een expert nodig die weet wat wel en niet kan.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy