Tipi Tips #6: Wat is de impact van transfer pricing?

In de Tipi Tip van vandaag leggen we uit wat de impact is van transfer pricing. 

Een logische vraag die je kunt stellen, is of transfer pricing wel echt zo’n grote impact heeft op bedrijven en op de maatschappij als geheel. Als het een niche binnen de belasting is, is de impact dan wel zo groot?

Schattingen van organisaties als de Wereldbank en de Amerikaanse belastingdienst schatten dat een derde van alle wereldhandel plaatsvindt tussen twee bedrijven die elkaar kennen. Om dit in getallen uit te drukken: dat is 7000 tot 9000 miljard dollar per jaar aan transacties die vallen onder de transfer pricing regels.

Een fractie van dit bedrag waarop de regels verkeerd zijn toegepast, kan dus al leiden tot een enorme belastingbesparing of kostenpost. Niet alleen voor bedrijven, maar voor ons allemaal als belastingbetalers. Hoe groot is dus die impact? Enorm.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy