Tipi Tips #7: Wat zijn de traditionele transfer pricing methodes?

In de Tipi Tip van vandaag leggen we uit wat de traditionele transfer pricing methodes zijn. 

Er zijn vijf methodes die we kunnen gebruiken om te testen of transacties at arm’s length zijn. De hoofdregel hierin is dat we op zoek zijn naar de meest geschikte methode onder de omstandigheden van de transactie. Sommige methodes passen namelijk beter bij een bepaald soort transactie.

We kunnen de vijf methodes indelen in twee groepen. De eerste groep zijn de drie traditionele methodes. Deze kijken alleen naar de transactie, en nemen de resultaten op bedrijfsniveau minder mee. De drie traditionele methodes omvatten de comparable uncontrolled price methode, de resale minus methode en de costplus methode.

In het algemeen zijn de traditionele methodes betrouwbaarder om transacties te waarderen, aangezien ze alleen naar de transactie kijken. Dat maakt ze zeer nauwkeurig. Volg onze volgende video’s voor meer informatie over elk van de transfer pricing methodes.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy