Tipi Tips #8: Wat zijn de transactionele transfer pricing methodes?

In de Tipi Tip van vandaag gaan we dieper in op de definitie van de transactionele transfer pricing methodes. 

Er zijn vijf methodes die we kunnen gebruiken om te testen of transacties at arm’s length zijn. We hebben de traditionele methodes bekeken, dus zijn nu de transactionele methodes aan de beurt.

Deze transactionele methodes omvatten de transactional profit split method (TPSM) en de transactional net margin method (TNMM). Beide methodes richten zich op de resultaten op bedrijfsniveau. Ze vergelijken de daadwerkelijke financiële resultaten met het verwachte resultaat op basis van hun bijdrage aan het eindproduct of de einddienst als geheel. In feite kijken deze methodes naar vergelijkbare bedrijven die vergelijkbare activiteiten uitvoeren.

Als de financiële resultaten van je bedrijf in lijn zijn met vergelijkbare bedrijven, dan zijn de transacties van je bedrijf at arm’s length. Volg onze volgende video’s voor meer informatie over elk van de transfer pricing methodes.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy