Tipi Tips #9: Wat is de interne comparable uncontrolled price methode?

In de Tipi Tip van vandaag gaan we dieper in op de interne comparable uncontrolled price methode. 

Een van de transfer pricing methodes is de interne comparable uncontrolled price methode, oftewel de interne CUP. We gebruiken een verkoper van appels als voorbeeld voor het praktisch uitleggen van iedere methode. Een appelverkoper kan appels verkopen aan zowel willekeurige klanten als klanten die hij/zij kent (gelieerde partijen). Als de verkoper appels verkoopt aan een gelieerde partij, moeten we de prijszetting van deze transactie testen.

De interne CUP methode kijkt simpelweg naar de prijs die wordt gerekend aan een willekeurige klant en een gelieerde klant, en controleert of de verkochte producten hetzelfde zijn. Kortom, appels met appels vergelijken. We kijken bijvoorbeeld of de appels van hetzelfde type en dezelfde kwaliteit zijn. Is dat het geval, dan kunnen we de prijs van de appels die zijn verkocht aan de willekeurige klant kopiëren naar de gelieerde partij.

Dat is de interne CUP methode in de praktijk.

Transfer pricing helder uitgelegd

Tipi heeft als missie om het vakgebied van transfer pricing transparant en op simpele wijze aan u uit te leggen. Wij doen dit met kennis van zaken en op unieke wijze. We leggen alle transfer pricing concepten (en geheimen) bloot in onze kennisbank. Hier kunt u kennis maken met de basisprincipes van transfer pricing voor uw bedrijf, en krijgt u een idee van de werkzaamheden die wij doen om u te helpen navigeren door de transfer pricing regels.

Onze dienstverlening is opgedeeld in de drie fasen waarin we uitkomst bieden.

Advies vooraf

Concreet en duidelijk advies over transfer pricing op basis van drie pijlers

Bouw uw belastingimago

Tax Transparency Report:
een positief effect op het imago van uw bedrijf

Verantwoording achteraf

Heldere en eenvoudige transfer pricing documentatie achteraf

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden

Transfer pricing is de toekomst van belastingen. Wij gaan graag in gesprek hoe wij uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Vincent Maessen

Oprichter Tipi Consultancy